Vier de lente!

De lente brengt hoog-sensitieve mensen de tijd van hun leven. De heerlijk bedwelmende geuren van bloesems en het weldoende gezang van vogels vergezeld van talrijke andere prikkels uit de planten- en dierenwereld zijn een feest voor je zintuigen.

Al deze prikkels maken je lichaam en geest na een lange winter wakker en maken ook dat je nieuwe ideeën krijgt en intitiatieven gaat nemen. De lente is het seizoen van het element lucht. De bestuiving van bloemen, planten, bomen, ... gebeurt  voor een groot deel door de lucht. Maar ook de dierengeluiden planten zich voort door de lucht. De lente is bij uitstek het seizoen van de communicatie en overdracht van ideeën maar ook van oude nesten uitkuisen en nieuwe nesten bouwen. En later in het seizoen wordt het nieuwe leven zichtbaar en krijgt alles vorm.

Op woensdag 10 mei kan je in de Keltenstraat 33 te Zonhoven komen een lentemandala maken. Eerst tunen we in op de vier elementen in het algemeen via een luistertekst, daarna bespreken we het element lucht als drager van de lente en wat het met je lichaam en geest doet. Ben jij een type dat baat heeft bij de energie van dit seizoen of raak jij dan makkelijk de pedalen kwijt?

De mandala die we maken wordt opgebouwd rond het thema lente maar is er ook specifiek op gericht om  de spanningen die in dit seizoen kunnen ontstaan weg te werken via een specifieke methode.

De vormen en kleurentaal die jij gebruikt zijn je eigen keuzes nadat je van mij een duiding krijgt bij de vormen en kleuren van de lente.

Materialen om te tekenen en schilderen liggen reeds klaar, je hebt geen voorkennis nodig. Schrijf je in via de buttom hierboven.

Jij komt toch ook?

Tot dan,

Marleen

Auteur: Marleen Kerkhofs.