Op reis naar jezelf...

Waarom zou je niet eens op vakantie gaan naar jezelf? Klinkt dat gek? Is het ongewoon voor je? Dan is het zeker het proberen waard! Ervaar jezelf op een andere manier dan je tot nu toe gewoon was en neem verlof van je oude en stoffige patronen die een beetje jou aan het verstikken zijn.

Ben je reeds lang aan het denken om eens iets uniek voor jezelf te doen in plaats van steeds maar weer voor anderen bezig te zijn en in dezelfde rondjes te blijven draaien? In de mindfulness-leer is het bekend dat je eerst goed voor jezelf en dan pas voor anderen dient te zorgen. Bij een noodlanding in een vliegtuig kent men dit principe trouwens ook zeer goed. Eerst bevestig je voor jezelf je zuurstofmasker en dan pas kan je anderen helpen. Je kan het als een metafoor zien voor hoe je kan omgaan met het principe " helpen " als je van nature een gever bent.  En hoe begin je eraan als je heel je leven gewoon was altijd eerst rekening te houden met anderen en jezelf op de laatste plaats te zetten? Door je af en toe eens iets nieuws te gunnen zul je misschien enkele leuke prikkelingen ervaren maar een gamechanger is het niet. Om uit de vastgeroeste rails van je bestaan te geraken en nieuwe wegen te bewandelen dien je soms eens echt van koers te veranderen.  

Laat je  door mer Zee mar verrassen en een nieuwe vaarrichting in gang zetten. Investeer nu eindelijk in jezelf en je persoonlijke groei . We laten je workshops ervaren die je overvloed in je leven leren zien, helpen je oude niet meer dienende patronen los te laten en laten jou topmomenten van geestelijke en lichamelijke  ontspanning beleven.
Bovendien ga je niet enkel in je persoonlijke groei investeren want waarom zou het niet mogelijk zijn om deze unieke therapieweek ook nog eens te combineren met een andere weldaad voor lichaam en geest? Kan dat ook? Zeker en vast. Na een leuke workshopdag geniet je 's avonds van een huisbereid driegangenmenu door topkok Roberto Simone en mag je zelfs aan ons doorgeven of je liever suikervrij, lactosevrij, zoutvrij, glutenvrij of vegetarisch/vegan eet. Deze luxe aan nieuwe ervaringen krijg je zomaar zonder toeslag tijdens deze topvakantiedagen op je bord. Wil je daar bij graag ontgiften, dan persen wij jou een seldersapje dat je 's middags lekker voor je strandpicknick of lunch kan genieten.


Om helemaal ondergedompeld te worden in het adagium "Geniet van jezelf en voor jezelf" laten we niets aan het toeval over. Daarom moet jij voor ons zeker niet gaan sleuren met tassen creatieve materialen want alles wat je tijdens de workshops nodig hebt ligt in het therapiehuis klaar alsook een watertje, theetje of koffie. Ook mag je grabbelen in de fruitmand die er steeds voor je staat.
We doen aan creatieve therapie met tekengerief, schildergerei, klei en strandgerief voor de beeldende workshops, maar hou zeker je bandhandoek in de buurt voor als we eens lekker een minfdfullness-oefening of een yoga-oefening doen. Meditatie en muziek zullen de therapieën soms completeren alsook een  uniek schrijfgerief waarmee jij aan de slag mag gaan. We verklappen nog niet alles want wist je dat het beleven van nieuwe ervaringen je drievoudige verwarmer opent en dat daardoor je energie weer beter kan stromen? En stromen zal het als je leert omgaan met de eb en de vloed in je leven terwijl je overgaat van " controleren & vasthouden " naar " loslaten & vertrouwen ". Gooi alvast je schoenen maar uit en kom blootvoets, helemaal in contact met de aarde waarop je geboren bent, ervaar de zeewind in je haren en het zout op je lippen terwijl je hier dagelijks tot rust komt bij jezelf en een groep gelijkgezinden die je daartoe helpen . Aan deze therapievakantie kunnen maximaal 10 volwassenen deelnemen, zorg dus dat jij erbij bent!


Twijfel jij of het iets is voor jou omdat je misschien nog herstellende bent van een burn-out of een chronische ziekte, weet dan dat er in het voorziene familiehotel ook single-kamers ter beschikking zijn en dat het therapiehuis zelf een leuke tuin heeft waar jij tussendoor ook wat in het gras kan gaan liggen.
Twijfel niet langer om jezelf naar waarde te schatten en zet de stap tot deelname. Op de website van Kimarte vind je meer info en bij het klikken op de deelname-knop kan je meteen online inschrijven. We kijken ernaar uit je te ontmoeten en jou te begeleiden tijdens deze leuke week. Laat zeker ook weten als je dit voor je werk zou doen als een soort herbronning/bijscholing en een attest of een factuur nodig hebt.

Warme groet,
Marleen

Auteur: Marleen Kerkhofs.