Je intuïtie toelaten

Intuïtieve tekening - Marleen Kerkhofs

Dag lieve lezers.

Deze intuïtieve tekening van jaren geleden die ik rechtstreeks maakte met een zwarte tekenpen doet me er geregeld eraan denken om mijn hoofd te laten voor wat het is.

Hoe rotslecht ik me ook voelde door zware emotionele issues, gaandeweg en al doende met de tekenpen viel alle zwaarte van me af en kon ik  herademen. Het was alsof er vanuit mijn onderbewustzijn een kanaaltje was open getrokken waar voorheen opsgesloten energie uit mocht vrij komen. Na het beëindigen van de tekening voelde ik me weer fris en ontdaan van enige emotionele geladenheid.

Misschien is het helemaal niet nodig om onszelf in strakke schema's te wringen, om pillen als hulpmiddel te nemen, om  constant met ons verstand alles te verantwoorden, maar moeten we dat deel van ons mens-zijn dat te lang onder de radar bleef expressie geven en zo tot meer bewustzijn komen. Zo gaan we van de strijd in ons leven naar het beleven ervan.

Dit soort intuïtieve tekeningen maken  zou perfect kunnen geïntegreerd worden in  één van de wekelijkse sessies die ik vanaf 7 september in mijn workshopcentrum te Stokkem zal geven. Ik zal het onderwerp op een natuurlijke wijze integreren in een thema van het moment. Na een inleiding met een door mij geschreven meditatietekst, een ademhalingsoefening, een natuurbeleving of muziek zou ik vragen aan jullie om de tekenpen op te nemen en deze liefdevolle daad om opgesloten energie in jezelf vrij te laten via je intuïtie toe te staan.

Heb geen angst dit soort creaties niet te kunnen want je kan in dit soort oefeningen niets fout doen, in tegenstelling tot wat wij vroeger op school hebben geleerd. Je hebt ook geen enkele voorkennis of materiaal nodig want je wordt in het workshopcentrum deskundig begeleid en de materialen voor je creatieve activiteit  zijn er voorradig. Ben je benieuwd welke materialen en technieken, dan kan ik je zeggen dat dit te veel zou zijn om  op te noemen maar volgende dingen komen gerregeld ook aan bod: Aquarel, boetseren met klei, schilderen met acrylverf op doek, collages maken, ... Naast deze beeldende technieken kunnen er ook sessies zijn met drama, dans, klankhealing, helend schrijven waarvoor soms ook gastdocenten worden uitgenodigd.

Moest je er tijdens het lezen van deze tekst zin in hebben gekregen om aan te sluiten bij de creatieve groep, weet dan dat je vanaf woensdag 7 september altijd in de wekelijkse sessie zal  terrecht kunnen wanneer je een geregistreerde en betaalde vijfbeurtenkaart hebt.  We werken dan met het principe van afmelden wanneer je eens door professionele, familiale of gezondheidsredenen niet kan komen.  En natuurlijk levert jou dat ook iets op want voor losse beurten betaal je meer. Kan je toch maar een paar keren op een jaar komen dan registreer je best voor de losse beurten.

Ik hoop je in september te ontmoeten met heel veel goesting om het expressieve veld van de wekelijkse sessies te verkennen en wat het met je doet. Omdat onze groep beperkt is en in een familiale huiselijke sfeer plaats vindt raad ik je aan om niet tot september te wachten met inschrijven. Via deze link kom je terrecht op de pagina van de creaieve groep waar je via een buttom kan inschrijven.

Kan je echt niet op woensdag komen deelnemen en vind je dat spijtig overweeg dan misschien eens om aan de creatieve vakantieweek aan zee of aan de mandalaweek mee te doen. Verdere informatie vind je op de website.

Zorg goed voor jezelf en tot ziens,

Marleen, je creatieve coach

Auteur: Marleen Kerkhofs.