Een heerlijke alternatieve vakantie...

Touristische plekken en evenementen beu omwille van hun drukte, lawaaierigheid en overcommercialiteit? Overweeg dan eens een alternatieve mogelijkheid. Laat me je meenemen naar minder bekende plekjes aan zee of plekken die net dat tikkeltje meer hebben.

Toen ik vijf jaar geleden begon met het organiseren van een creatieve vierdaagse aan zee vond ik het wel een leuk idee om een exclusief evenement te organiseren voor mensen die door het jaar geen tijd hadden om aan de creatieve workshops van Kimarte deel te nemen. Misschien zouden zij wel zin hebben om mee te doen aan de creatief-intuïtieve workshops in een zomerse vakantieformule. Al gauw ging ik op zoek naar een geschikt huis ergens aan de Vlaamse kust. Het moest zeker op een rustige plek zijn en ook voldoende ruimte bieden. Voorts moest het een familiale sfeer hebben en de nodig rust garanderen. Ook voldoende badkamermodaliteit was nodig.

Intussen doen we al de vijfde editie in deze gezellige villa in Bredene en heb ik er nog geen moment spijt van gehad. We zitten immers op een klein wandelafstandje van zee maar toch is er geen last van toeristische drukte. Er is voldoende parkeerplaats aan de woning en de ruime en comfortabele keuken laat toe om heerlijke maaltijden te voorzien maar dient ook om de gasten zich thuis te laten voelen en zelf een koffie naar hun wens of een ijsje uit de diepvries te nemen.

Dat je al doende leert weet iedereen. Terwijl ik vroeger wel interessante workshops gaf en dit op een leuke, rustige plek aan zee in de nabijheid van een stad als Oostende, kan ik nu toch zeggen dat je echt waar voor je geld krijgt. Want niet enkel doen we de workshops aan zee maar ze staan ook helemaal in het teken van zee en strandleven: We werken met materialen uit de zee, we leren bij over zee- en stranddieren en wat we voor onszelf van hen kunnen leren, het thema water en eb- en vloed vormen een rode draad en nog zoveel meer.

Je kan nu wel zeggen dat je daar aan de Vlaamse kust een unieke creatieve parel gaat vinden met alles op en aan. En dat laatste wil zeker wat zeggen als je een druk bezette vrouw bent die veel in de weer is voor andere mensen maar die op haar beurt ook eens graag vertroeteld wil worden zonder daarvoor in een volledig passieve modus te moeten belanden. Herbronnen doe je immers ook door nieuwe en verfrissende ervaringen op te doen die totaal anders zijn dan je dagelijkse belevenissen.

Naar deze creatieve  vierdaagse kan je light reizen, d.w.z. geen gesleur met beddengoed of linnengoed en picknick. Ook alle workshopmaterialen liggen ginds ter plekke klaar.  Alle ( gezonde ) maaltijden zijn voorzien, maar je hebt toch nog een aantal keuzes.  Kom je met de trein tot Oostende-station, dan kan je ons vragen om een persoonlijke afhaaldienst tot aan je bestemming. Voor wie kort bij de reisroute vanuit Limburg naar Bredene ligt zijn er ook drie zitplaatsen in een comfortabele Mercedes voorzien voor wie dit als eerst aanvraagt.

Auteur: Marleen Kerkhofs.