Dag aan zee 3: Je krachtdier

In de vorige brief die ging over de tweede dag van de creatieve vierdaagse "mer Zee mar" hadden we het over het element water als drager van je emoties. Vandaag, op dag 3, kijken we op het strand, in de zee en in de lucht naar het dier dat onze spiegel kan zijn om ons iets te leren.

intuïtieve aquarel zee

We ontdekken een dier dat ons aantrekt en waarbij we iets getoond krijgen dat ons kan helpen in onze kracht te gaan staan. Ben jij de zachte krab die zichzelf zo moet beschermen tegen de buitenwereld dat ze een hard schild rondom zich moet bouwen? Of ben jij eerder de zeemeeuw die krijsend zijn plaatsje verovert tussen de andere zeemeeuwen die voldoende voedsel willen hebben? Ga op zoek naar wat bij jou past, op het strand, aan het water maar ook in de lucht of zelfs in het leuke museumpje dat we gaan bezoeken en dat een overblijfsel is van een oude visserscultuur en veel vrijwilligerswerk.

Terug in Vila Mara maken we ons eigen meditatieschilderij met ons  krachtdier erop zodat we thuis als we er behoefte aan hebben erop kunnen mediteren en opnieuw de dingen oproepen die we nodig hebben of waar we nog aan mogen werken voor onszelf. Het is een plezier om je op deze wijze te connecteren met de dierenwereld omdat we dan veel intenser het grote geheel in de natuur gaan beleven en ontdekken dat wij tussen de dieren leven maar dat zij niet altijd zo zichtbaar zijn voor ons omdat we er weinig oog voor hebben. Deze workshops zijn dan ook een mooie eye-opener.

Je meditatieschilderij in acrylverf op doek

Verder is er die dag ook nog een yoga-activiteit in de tuin van Villa Mara waar we uitgebreider ingaan op het thema krachtdier, maar toegepast op ons lichaam. We maken kennis met verschillende yoga-oefeningen geïnspireerd op de houding van een dier  Vooraleer we deze poses gaan doen, krijg je natuurlijk eerst enkele opwarmingsoefeningen.

Wil je graag deze dingen allemaal zelf beleven en via de workshops werken aan persoonlijke groei maar ook een heel leuke vakantie en leuke vrienschappen eraan over houden? Ga dan even naar " mer Zee mar "  en voor verdere info. Je kan onmiddelijk via de deelnamebuttom al een plaatsje reserveren of je kan mij ook eerst mailen of bellen

Heb een fijn leven en misschien tot dan?

Marleen,

Je creatieve coach

mer zee mar 2022

Auteur: Marleen Kerkhofs.