Je wereld in een mandala-vorm

Mandala in kleurpotloodtechniek

Mandala's zijn een afspiegeling van wat onbewust in je leeft en helpen je om in balans te komen doordat jij net die vormen en kleuren kiest die jij op dat moment in je leven nodig hebt.

Ben jij bijvoorbeeld hoogsensitief en heb je behoefte aan zachte energie dan kan roze wonderen voor je doen; roze is de kleur van de onvoorwaardelijke liefde en terwijl rood vaak met passie en romantiek wordt geassocieerd kan je roze eerder de kleur van de tederheid noemen. Het kan je doen denken aan je hond die je een liefdevol likje komt geven, een bloem die zomaar mooi voor je staat te wezen of jong leven dat blij en dartel is als een jong veulen. Het is ook de ontvankelijkheid van een moederhart of de beschermende hand van een vader die een gewonde vogel verzorgt terwijl je als kind toe kijkt met tranen in de ogen.

Ook de vormen die je in een mandala tekent vertellen hun verhaal. Een cirkel staat voor de eeuwigdurende beweging waarin je verbonden bent met het groter geheel, een vierkant daarentegen straalt  aardse stabiliteit, veiligeheid en materiëel welzijn uit.

Wil jij ook graag de beeldende taal van je onderbewustzijn leren kennen en door het tekenen van mandala's jezelf in balans brengen dan is de mandalagroep misschien iets voor jou.

We starten na de herfstvakantie in het workshopcentrum te Stokkem met een mandalagroep van maximum 10 personen en in een tiendelige basiscursus waarin je heel wat bij leert over vormen, kleuren en teken- of schildertechnieken en waarbij je ook preventief of curatief aan je gezondheid werkt. Onder deskundige begeleiding maak je in deze basiscursus kennis met de basisvormen, de werking van de hoofdkleuren alsook de symboliek van de getallen die je in je mandala's gebruikt.

Na deze tiendelige reeks krijg je een certificaat van de basiscursus " mandalatekenen ". In de laatste lesweek van de creatieve groep zal de aankondiging van de mandalgroep op de website komen. Maar je kan je nu al op de   wachtlijst zetten om zaterdag 12 november te starten. De cursus bedraagt in totaal voor de tien lessen 300 Euro die je in schijfjes van 30 Euro per week kan betalen.

Na deze cursus kan jij voor jezelf het mandalatekenen inzetten als healinginstrument of kan jij als therapeut je eerste stappen zetten in het begeleiden van mensen via mandalatekenen.

Als kers op de taart leer jij zelf een mandala ontleden naar betekenis en symboliek.

Bel me gerust voor meer info of je op de wachtlijst te zetten.

Veel liefs,

Marleen,

je creatieve coach

tel. 0474957756

mail naar marleen@kimarte.com

Auteur: Marleen Kerkhofs.