Dag aan zee 1

Belangrijk is dat we één worden met de natuurelementen. Als we aan zee op onze blote voeten over het strand lopen en pootje baden, dan spoelen we letterlijk onze spanningen uit lichaam en geest weg.

Tot de periode van WOII liepen mensen massaal in schoenen met dunne lederen zolen die het mogelijk maakten om het electrisch potentiëel van de aarde uit te wisselen met je lichaam via het contact met je voeten. Alles bestaat uit geladen deeltjes, positieve en negatieve. Waar er veel negatieve ionen zijn zoals bij een waterval kan je makkelijker spanningen loslaten. Idem dito als je met blote voeten over het strand loopt. Het zoute zeewater versterkt nog eens de aarding omdat het een zeer goede geleider is.

Als we zo over het strand lopen, de zon op onze huid en de wind in onze haren, als we luisteren naar de zee haar ritme van eb & vloed, dan is het niet moeilijk om ons rijk te voelen en de gedachte aan overvloed bij ons binnen te laten. Waar ruimte is  ontstaan door het loslaten van spanningen, is immers ook ruimte om te denken en te beleven in termen van overvloed. Spanning daarentegen creëert angst en angst is het resultaat van piekergedrag dat leidt tot een gevoel van tekortkoming. Maar dit gevoel kan je niet lang bewaren eens als je in staat bent om te genieten van je omgeving. Kijk nu eens om je heen op het strand. Hetgeen je nodig hebt is er al.

Ben je intussen al wat ontspannen? Goed zo, ga nu maar een stapje verder en kijk om je heen hoe het er bezaaid ligt met schelpen of hoe de meeuwen krijsend strijden om een prooi. Laat je inspireren door de vormen, kleuren en geuren.

Met wat kleinoden op het strand gevonden en een verweerde stok zijn we in staat om een prachtige talking stick te maken die we achteraf  kunnen inzetten voor " respectvolle communicatie in groep " zoals bij aloude Indianentraditie. De innerlijke stilte en rust die daarbij ontstaat brengt bijna een heilige energie in de groep; gebaseerd op aandacht, focus en wederzijds respect. Het gekwetter in ons hoofd valt stil en maakt plaats voor een diep-menselijke verbondenheid.

Wil je het allemaal ook eens ervaren wat het met je doet? Dit was een tipje van de sluier die ik voor jullie lichtte van de eerste dag creatieve vierdaagse aan zee. Je hebt nog kans om je vroegboekkorting van 10% in te zetten als je voor 31 maart om 24u reserveert. Klik even op de deelnamebuttom op  de " mer Zee mar " pagina en schrijf je in.  

Doe dit kado  aan jezelf omdat jij het waard bent.

Namaste,

Marleen,

Je creatieve coach

Auteur: Marleen Kerkhofs.